BALIKESİR İVRİNDİ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Mustafa YÜCEL´den Kadınlar Günü Mesajı

Mustafa YÜCEL´den Kadınlar Günü Mesajı

            Bir ülkenin her alanda en güçlü ve en iyi durumda olabilmesi ancak kadın-erkek ayırımı yapmadan herkese iyi bir eğitim sağlaması ile mümkündür. Milletlerin kalkınması kadının eğitim düzeyine paralel gelişme gösterir. Tarih boyunca bu böyle olmuştur ve gelecekte de böyle olacaktır. Dünya nüfusunun yaklaşık yarısı kadındır. Olaya sadece bu sayısal açıdan baksak bile kadının eğitimde yer almasının önemi açıkça ortaya çıkmaktadır. Ayrıca eğitime duyulan ihtiyaç ve eğitimin gereği açısından konuyu ele aldığımızda erkek için olduğu kadar kadın için de eğitimin önemi büyüktür. Bunun yanında kadın ve erkeğin katılımı ile meydana gelen toplum, bu her iki grubun eğitici gücü nispetinde güç kazanacaktır. Çünkü her alanda en güçlü ülkeler, erkeği ve kadını ile iyi bir eğitim düzeyi elde etmiş olan ülkelerdir.

          Çevremize şöyle bir baktığımızda toplumun kadının eğitilmesine ve eğitim alanındaki gücüne ne kadar ihtiyacımız olduğunu kolayca anlayabiliriz. Çocuğu doğuran, büyüten ve eğiten genelde kadındır. Kırsal alanda tarlada, bağda, bahçede, hayvanların bakımında, mutfakta, evin temizliğinde hep kadını görürüz. Gelişmiş ülkelere dönüp baktığımızda kadını okulda öğretmen, hastanelerde hemşire ve doktor, iş yerlerinde mimar-mühendis, hukukçu, muhasebeci olarak görmekteyiz. Bazen bilgisayar başında bilgi topladığına veya savaşlar idare ettiğine şahit olmaktayız. Biraz geçmiş zamanlara gittiğimizde de kurtuluş savaşımızda kağnıyla askere erzak, cephane su getirenlerin de kadın olduğunu görürüz bundan dolayı “Cennet annelerin ayağı altındadır” sözünü daha iyi idrak ederiz. Öyleyse bu büyük potansiyelin eğitilmesi ve eğitilmiş gücünden faydalanılmasından daha önemli bir iş yoktur. Her toplumda olduğu gibi eğitim yönünden kadının Türk toplumunda da yeri çok büyüktür. Kadın, millî kültürün değer hükümlerini öğrenerek ve benimseyerek millî ve dinî ideallere ulaşmış bir kişilik seviyesine vardığı takdirde; gerek aile içinde, gerek daha geniş çerçeve olan toplum içinde görevlerini yerine getirebilir.

                Bu özellikleri kazanan kadın, sosyalleşip toplum üyeliğini geliştirebilmektedir. Böylece aile ve toplumda daha fonksiyonel ve daha verimli duruma gelmektedir. Kadın aile ve toplum arasındaki en sağlam köprüdür. İyi yetişmiş ve eğitilmiş kadın her toplum hayatında daha tesirli olabildiği gibi, aynı zamanda eğitimci rolü oynar. Bir çocuğun hayatının ilk altı yılında aldığı etkiler çok önemlidir. Şu halde ilk eğitim ana kucağındaki ve daha sonraki de aile ocağındaki eğitimdir. Bireyi saran ilk sosyal çevre olarak ailenin eğitici, şahsiyet verici ve bireyi olgunlaştırıcı rolü o derece büyüktür ki, bu imkândan faydalanan ve faydalanamayan aynı yüksek diplomaya sahip fertler arasında meslekî hareketlilikte bile çok önemli farklar doğabilir. Eğer bireyi saran ilk sosyal çevre olan aile nitelikli ise, başarı daha da yükselebilmektedir.

              Tüm bu sebeplerden dolayı hayatımızdaki yeri bu denli önemli olan kadınlarımızın Kadınlar Günü Kutlu olsun diyor, hak ettiğiniz konuma gelmenizi temenni ediyorum.

Atatürk Meydanı Hükümet Konağı Kat 4 İvrindi / BALIKESİR - 90 266 456 12 01

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.